Subwoofer Nasıl Bağlanır?

Nisan 26, 2022

Yeni, tatlı, gürleyen Klipsch subwoofer'ınız burada. Onu kurmak için evinizde mükemmel bir yer buldunuz.

Ancak, bekleyin - Klipsch sub'ınızı ev sinema sisteminizin geri kalanına nasıl bağlarsınız?

Bu dünya sınıfı sub'larla ilgili en sık sorulan sorulardan biri budur - nasıl bağlanır? Cevaplar, hangi tür bağlantıyla çalıştığınıza bağlı olarak değişirken, size en iyi performans için birkaç seçenekle yol gösterelim.

KLIPSCH SUBWOOFER'I BİR A/V ALICISINA NASIL BAĞLARIM?

Subwoofer'lar genellikle daha büyük bir sistemde bir AV Alıcısı'na bağlanır.

Uzman ipucu: Klipsch hoparlörleriyle en iyi performans için Onkyo veya Pioneer AV Alıcıları'nı deneyin.

"En uygun bağlantı, ev sinema alıcıları ve ön amplifikatörlerde RCA (Phono) 'sub' veya 'woofer' çıkışını kullanmaktır" diyor Klipsch Teknik Bilgi Koordinatörü Chad Charleston. "Bazı subwoofer'lar Yüksek Seviye girişleri (hoparlör kablosu bağlantıları) sunar, bunlar sub-RCA bağlantısı olmayan bir alıcı veya ön amplifikatörle kullanılmak içindir. İkisini birden kullanmanız gerekmez. Çoğu durumda, önerilmez.

"Dinleme tarzınıza tam olarak uygun olduğunda deneyene kadar denemek en iyisidir," diyor Charleston.

HOPARLÖRLERİNİZ İÇİN EN İYİ AMPLİFİKATÖR VEYA ALICIYI SEÇMEK İÇİN İPUÇLARI EDİNİN.

Charleston, "Bazı durumlarda, bir alıcı veya ön amplifikatörde LFE (Düşük Frekanslı Efektler) olarak işaretlenmiş bir RCA konektörü bulabilirsiniz; LFE jaklarına bağlanarak genellikle subwoofer'a sadece bir 5.1 kodlu filmin bas özel efektlerini gönderir" diyor. "Bu durumda, bir iki kanallı kaynakta (örneğin, bir CD) müzik çalındığında, subwoofer hiçbir sinyal almayabilir. Bu durumda, subwoofer'ın tüm kaynaklarla bas üretebilmesi için LFE jaklarına ve hoparlör terminal jaklarına bağlanması gerekmekte. Alıcı veya ön amplifikatör ayar menüsünde ana hoparlörleri "büyük" olarak ayarlamanız gerekir.

Charleston, hem LFE'ye hem de hoparlör kablo girişlerine bağlanma hakkında sahip olduğunuz kullanıcı kılavuzunu kontrol etmenizi şiddetle önerir. Bazı eski subwoofer'larda bu "isteğe bağlı" olarak listelenmişti ve her ikisine de bağlanmakta bir sorun yok; ancak bugünün çoğu subwoofer'ında bu önerilmez, çünkü subwoofer elektroniğine zarar verebilir. Bu yüzden kılavuzu iki kez kontrol edin veya Klipsch subwoofer'ları hakkında herhangi bir soruyu netleştirmek için teknik destek bölümümüzle iletişime geçin.

KLIPSCH SUBWOOFER'I KLIPSCH HOPARLÖRLERİNE NASIL BAĞLARIM?

Bir alıcıya veya bir ön amplifikatör ve amplifikatöre ihtiyacınız olacak. Bir subwoofer kablosu (RCA kablosu) kullanarak, kabloyu alıcının subwoofer çıkışından subwoofer'ın hat girişine çalıştırarak subwoofer'ı AV alıcısına bağlayın. Klipsch subwoofer'ları LFE kanalı, beyaz RCA bağlantısı veya beyaz ve kırmızı RCA bağlantıları kullanarak stereo bir çift olarak bağlanabilir.

Eğer bir AV alıcınız yoksa, çoğu ön amplifikatörün bir subwoofer çıkışı vardır. Subwoofer'ınızı aynı şekilde bağlayın – ön amplifikatörün çıkışından kabloyu çalıştırarak subwoofer'ı bağlayın.

 

KLIPSCH SES ÇUBUĞU SUBWOOFER'INI İKİNCİ BİR SUBWOOFER'A NASIL BAĞLARIM?

"Kablosuz bir subwoofer'a sahip olan her ses çubuğu aslında kutudan çıktığında o subwoofer'a eşleştirilmiştir, bu nedenle eşleştirmeye gerek yoktur" diyor Kıdemli Ürün Yöneticisi Mike Buratto. "Ses çubuğunu ve kablosuz subwoofer'ı fişe taktığınızda otomatik olarak eşleştirilirler. Eğer bir nedenle herhangi bir zamanda eşleştirilmemişlerse, hızlı ve kolay bir yeniden eşleştirme süreci vardır: subwoofer'ın arkasındaki "eşleştir" düğmesine 3 saniye basılı tutun. Subwoofer'ın arkasındaki mavi LED yanmaya başlar. Yanarken, ses çubuğunun arkasındaki 'eşleştir' düğmesine bir kez basın. Subwoofer'daki LED sabit yanmaya başlar ve eşleştirme bağlantısı tamamlanır."

SUBWOOFER'A NEREDE YERLEŞTİRİLMELİDİR?

Her odanın yapısı farklıdır ve bazı odalarda subwoofer'ın konumu daha belirgindir. Subwoofer'ı odanızın tam ortasına yerleştirmeniz önerilmez. Bunun yerine, subwoofer'ı odaya yerleştirin ve konumunu değiştirerek en iyi bas tepkisini elde edene kadar deneme yapın. Bir köşede veya duvarda en iyi sonucu elde edebilirsiniz.

En iyi konumun nerede olduğunu belirlemek için, subwoofer'ı ana dinleme pozisyonunuzda yerleştirin ve odada dolaşarak farklı konumlarda nasıl bir bas tepkisi aldığınızı dinleyin. En iyi bas tepkisini aldığınız yere subwoofer'ı yerleştirin.

Klipsch subwoofer'larınızı nasıl ayarladığınızı ve nerede konumlandırdığınızı bilmek istiyoruz. Bizimle paylaşmak için sosyal medyada #Klipsch ile etiketleyin!

Bu yazı, Klipsch subwoofer'larını kurma ve ayarlama sürecini anlamanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Eğer hala sorularınız varsa veya daha fazla bilgi istiyorsanız, lütfen Klipsch Destek Ekibi ile iletişime geçin. Mutlu dinlemeler!