Spor Kulaklıklarım Su Geçirmez Mi?

Nisan 26, 2022

Kimimiz bir su birikintisine, dışarıya veya en kötüsü tuvalete kablosuz bir kulaklık düşürmedi ki? Haydi, dürüst olalım. Her neyse, hepimiz batmış bir iPhone'u kurutmak için pirinç kullanma hakkında bir şeyler duymuşuzdur, ama aynı şey kablosuz kulaklıklar için de söylenebilir mi?

Bugün piyasadaki çoğu kablosuz kulaklığın, bir IP derecelendirmesi şeklinde unsurlara karşı ekstra bir koruma seviyesi sunduğu için iyi haber.

IP DERECELENDİRMESİ NEDİR?

Klipsch T5 II Sport kulaklıkları bir dere içindeki ıslak bir kaya üzerinde Muhtemelen bu kodu favori elektroniklerinizde, kulaklıklarınız da dahil olmak üzere görmüşsünüzdür. Ancak bu kodun, yeni kulaklıklarınız için bir özellik açısından neye atıfta bulunduğunu biliyor olabilir veya olmayabilirsiniz.

“Ingress protection” (IP) derecelendirmesi, bir tüketim malının katı maddelerin veya sıvıların içine sızarak sorunlara neden olmasına karşı ne kadar korumalı olduğunu belirlemek için kullanılan bir tanımlamadır, örneğin kulaklığınızı tuvalete düşürmek. "IP" harflerini genellikle ürünün koruma seviyesini gösteren 2 rakam takip eder.

İlk rakam, bir ürünün bir katıdan - yani bir parmak, tornavida veya hatta tozdan - ne kadar korunduğunu gösterir. İkinci rakam, bir ürünün belirli miktarlarda, basınçlarda veya sıcaklıklarda sıvı sızıntısına karşı koruma seviyesini gösterir.

PEKİ, KLIPSCH KULAKLIKLARIM SU GEÇİRMEZ Mİ?

T5 II True Wireless, T5 II Sport ve T5 II Sport McLaren kulaklıklar IP67 derecelendirmesine sahiptir. Bu, onların toza karşı korumalı olduğu anlamına gelir. Ayrıca, kulaklıkların 1 cm ile 1 m arasındaki su derinliklerine karşı yarım saat boyunca güvende olacağı anlamına gelir.

Ancak, tüm kulaklıklar IP derecelendirme açısından aynı şekilde yapılmamıştır.

Ancak, T5 II ANC modellerinin yalnızca IPX4 derecelendirmesi vardır, bu da sadece su sıçramalarına karşı koruma sunduğu anlamına gelir. Bu yüzden, belki onlarla duş almamanız daha iyidir.

“TERE KARŞI DAYANIKLI” GERÇEKTEN NE DEMEK?

Su ve ter direncinin, harika spor kulaklıkları arayan herkes için büyük bir satış noktası olduğunu söyleyebiliriz. Yukarıda bahsettiğimiz IP Derecelendirmesi, bir ürünün unsurlara, ter de dahil olmak üzere ne kadar korunduğunu belirler.

IP67 derecelendirmesi, yılın daha soğuk dönemlerinde, dışarıda koşmayı sevenlerin ekstra katmanlar eklediği ve birkaç kutsal milin huzuru için soğuğa katlandığı zamanlarda da dayanıklılığı kapsar.

T5 II serisi neredeyse her türlü koşulda çalışmanız için bu koruma seviyesini sunar.

ŞARJ KUTUM DA TERE KARŞI DAYANIKLI MI?

Klipsch T5 II Sport kulaklıkların nem emici ter geçirmez kutusu Evet, en azından sevdiğimiz ve bildiğimiz bir kulaklık seti için. T5 II True Wireless Sport kulaklıklar, nem emici bir şarj kutusuyla birlikte gelir. Kutunun üst kısmında nem emici silika jel kristalleriyle doldurulmuş bir desikan pod bulunur, bu da kulaklıklardan ve kutudan nemi çeker.

Zorlu bir antrenmanın sonunda ter içinde kalırsanız, kutu kapalıyken kulaklıklarda kalan nemi kutunun çıkaracağını bilerek iç huzuru yaşayabilirsiniz.

Harika ses kalitesine ve dayanıklılığa sahip birinci sınıf spor kulaklıklara sahip olmak, antrenmanınızı bir üst seviyeye taşımak için şarttır. Kendiniz için deneyimlemenin zamanı gelmedi mi?