Klipsch Köşesi: Krissy Vanderwoude

Nisan 26, 2022

KLIPSCH KÖŞESİ NEDİR?

Klipsch, köşede yer alan, korna yüklü Klipschorn hoparlörleri ile tanınır. Bu yüzden yeni misafir blog yazarı serimize "Klipsch Köşesi" adını vermekten daha iyi ne olabilir? Blogun dizginlerini, müzik tutkuları ve Klipsch hoparlörlerinin ve kulaklıklarının nasıl daha iyi bir ses çıkardığı hakkında konuşan her yaştan insanlara devredeceğiz.

KRISSY VANDERWOUDE İLE TANIŞIN

Krissy Vanderwoude, kuzeybatı Indiana sakinidir ve müzik tutkusu eşsizdir. İki yükselen shoegaze/dreampop grubunun baş solisti olan Krissy, büyüyen bir hayran kitlesi olan bir radyo programına ev sahipliği yapıyor, profesyonel bir makyaj sanatçısıdır ve son zamanlarda Klipsch'e dönüştü. Müziğin hayatındaki rolü ve Klipsch kulaklıklarının şarkıları nasıl deneyimlediği üzerine düşüncelerini paylaşması için ona yazmasını istedik.

Krissy, Klipsch taşınabilir kablosuz Groove hoparlöründe müzik dinlerken, nasıl bir ses çıkardığını ve nasıl hissettiğini tarif ediyor.

Mavi odada Klipsch taşınabilir bluetooth hoparlör Kulaklıklarımı ve hoparlörümü kesinlikle çok seviyorum. Sürekli müzik dinliyorum, bu yüzden karşılaştırma yapmak için birçok seçeneğim var.

Klipsch'ten ne bekleyeceğim konusunda emin değildim, ama her iki ürün hakkında da her şeyi kesinlikle sevdiğimi söyleyebilirim. Kulaklıkların rahatlığı, sesin berraklığı ve gürültü engelleme özellikleri harika. Bana göre, bunlar kulağa nasıl oturduğuyla ilgili olarak AirPod Pro'larımdan bile daha rahat hissediyor. Hem hoparlörün hem de kulaklıkların sesi için, tiz ve basın dengesini gerçekten beğeniyorum, biri diğerini baskılamıyor. Müziğe güzel, net bir berraklık var ve hiçbir şey bulanık ses çıkarmıyor. Çok fazla tiz ya da çok fazla bas yok. Bunları aldığımdan beri müzik dinlemek için kullandığım tek iki cihaz bunlar!

Yıllar boyunca, müzik benim için gerçek bir yaşam hattı gibi oldu. Bu benim rahatlık alanım, gerçeklikten kaçışım, en çok ilham aldığım yer ve duygularımı bağlamaktan hoşlandığım en sevdiğim çıkış.

“Müzik, nefes aldığım hava.”

  • Krissy Vanderwoude Müzik zevkim oldukça geniş, bu yüzden içinde bulunduğum ruh haline bakılmaksızın, bunu destekleyecek müzik her zaman var. Bununla birlikte, günün pek çok saatinde beni bir şekilde müziğe bağlanmazken bulamazsınız, bu ya harika Klipsch kulaklıklarımda başkalarının yaptığı müziği dinlemek ya da kendim yaratmakta olmam.

Krissy, Klipsch T5 II kulaklığında müzik dinlerken En değerli arkadaşlık ve ilişkilerimin çoğu, müziğe olan karşılıklı sevgi üzerine kuruldu ve en özel anılarım da bir şekilde müziğe bağlı.

Bir şarkının sihrinin, belirli anıları sonsuza dek koruması ve onu tekrar dinlediğimde beni anıların içine sürüklemesi gibi bir şey yok. Ayrıca müziğin, birçok kalbe hitap eden ve dünyanın dört bir yanından insanları bir araya getiren gerçekten evrensel bir dil olduğunu seviyorum.

Büyüdükçe ve yetişkin yıllarımda, sosyal hayatım her zaman müziğin etrafında döndü. Yerel plak dükkanlarına gitmek, yeni bir hazine arayışında olmak, grup çalışmalarında takılmak, bir kamp ateşi etrafında davul çevreleri yapmak ya da bir grup arkadaşı arabama alıp Chicago'ya canlı müzik dinlemeye gitmek olsun, en çok keyif aldığım şeylerin merkezinde her zaman müzik vardı.

MÜZİK HAYATTIR

Şu anda iki shoegaze/dream pop grubunun vokalistiyim ve sesimiz, Slowdive, Cocteau Twins, The Cure ve Lush'un hayranlarına hitap edebilir.

İlk grup Whimsical adında. Bir zamanlar beş kişilik bir grup olarak, Chicagoland bölgesinde canlı performans sergiliyorduk, şimdi lise yıllarından en iyi arkadaşım Neil Burkdoll ve benimden oluşan bir ikiliyiz.

O Florida'da yaşıyor ve ben hala, birlikte büyüdüğümüz Indiana'dayım. Bu mesafe nedeniyle, şimdi sanal olarak işbirliği yapıyoruz, yazıyoruz ve teknolojinin güzelliği ve dosya paylaşmanın kolaylığı ile kaydediyoruz ve her şeyi kendi ev stüdyolarımızda yapıyor.

Benim de bir parçası olduğum ikinci proje The Churchhill Garden adında ve benimle birlikte İsviçre'den yetenekli bir şarkı yazarı olan Andy Jossi'den oluşan transokyanik bir duodur.

Andy ve ben 2016'dan beri birlikte müzik üzerinde çalışıyoruz. Gerçekten birbirimizden dünyanın öbür ucundayken bile, bu şarkılara yüreklerimizi katarak işbirliği yapmak inanılmazdı. Şimdiye kadar, 2020'de "Heart and Soul" adlı bir çift vinil kaydı yayınladık (CD ve dijital indirme olarak da mevcut). Yaklaşık her üç ayda bir yeni bir single çıkarıyoruz. Sonraki parçamız "Rearview Mirror", 18 Mart'ta çıkacak ve DKFM Shoegaze Radio'da prömiyer yapacak olan ilgili bir video ile birlikte olacak.

Birçok farklı müzisyen ve grupla konuk vokalist olarak da işbirliği yaptım, ama bu iki grup benim evimdir ve her iki proje için de aktif olarak yazıyor ve kaydediyorum.

DİĞER MÜZİKAL GİRİŞİMLER

Ayrıca DKFM Shoegaze Radio'da iki haftada bir radyo programı sunuyorum. Bu istasyon yıllardır yeni müzik için favori kaynaklarımdan biri oldu, bu nedenle şimdi kendi programımla DKFM ailesinin bir parçası olmak gerçekten bir onur. Programın adı "Drowned in a Sea of Sound" ve her iki Çarşamba DKFM'de artık 10 PM Merkezi/8 PM Pasifik'te yayınlanacak. Klipsch Groove Taşınabilir hoparlörde daha da iyi geliyor.

Bu programları bir araya getirmek, en sevdiğim insanlar için kasetler veya CD'ler hazırladığımda hissettiğim gibi geliyor.

Krissy’nin Tüm Zamanların En İyi Beş Parçası:

  1. Slowdive - “Souvlaki Space Station”
  2. Cocteau Twins - “Heaven or Las Vegas”
  3. Airiel - “In Your Room”
  4. The Cure - “Pictures of You”
  5. Sigur Ros - “Untitled #4 Njosnavelin”
  6. Krissy’nin Beş Yeni Favori Parçası:
  7. Novo Amor - “Anchor”
  8. Immanu El - “Under Your Wings I'll Hide”
  9. Life on Venus - “May”
  10. Cigarettes After Sex - “Apocalypse”
  11. Blankenberge - “No Sense”

Müziği GERÇEKTEN çok seviyorum ve bu tutkumu biraz daha paylaşma fırsatı verdiğiniz için size minnettarım.