Hoparlörlerinizin Cızırdamasına Ne Sebep Oluyor?

Nisan 26, 2022

HOPARLÖRLERDEKİ ÇIZIRTI SESİNİN NEDENİ NEDİR?

Müziğinizi ya da filmlerinizi, ses bandının bir parçası olmayan seslerle kesilmesi kadar sinir bozucu bir şey yoktur. Çoğunlukla bu, hoparlörlerinizden gelen bir çıtırtı şeklinde gerçekleşir. Benzer bir sorun yaşadıysanız, ne kadar can sıkıcı olduğunu bilirsiniz. Bunu hemen düzeltilmek istersiniz. Ancak önce neden olduğunu anlamanız gerekiyor.

HOPARLÖRÜNÜZDEKİ BU ÇITIRTILI SES NEREDEN GELİYOR?

Hoparlör çıtırtısı neredeyse her zaman bir bağlantı problemi nedeniyle oluşur. Amplifikatörünüz ile hoparlör sürücünüz arasında kötü bir kablo var ve bu, sürücünün aniden hareket etmesine neden oluyor ve bu da parazite sebep oluyor. Zorluk şu ki, kötü bağlantı birçok farklı yerde olabilir; bazıları diğerlerinden daha kolay ele alınabilir.

Yapmanız gereken ilk şey, amplifikatör ile hoparlörün terminali arasındaki kablo bağlantılarını kontrol etmektir. Eğer kablo, belki bir kedi ya da köpek tarafından hareket ettirilme eğilimindeyse, bir şeyin gevşemiş olabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Bağlantıların değişmesi için gerçek bir neden olmasa bile, yine de onları kontrol edin. Sorunun kolay bir düzeltme meselesi olduğunu keşfetmek için atlamak istemezsiniz.

EĞER AÇIK BİR HOPARLÖR BAĞLANTISI PROBLEMİ YOKSA NE YAPMALIYIM?

Hoparlörün içindeki bağlantıları kontrol edin. Kullanım süresi boyunca bir lehimin bozulduğu ve şimdi onarım ihtiyacı olabileceği mümkündür. Becerilerinize bağlı olarak, bu durumu kendinizin düzeltebileceği bir şey olabilir. Kötü bağlantının nerede olduğunu bulduğunuzda, umarız bu sadece gevşek bir kabloyu yeniden bağlamak kadar basit olur.

ÇITIRTININ NEREDEN GELDİĞİNİ ANLAMAZSAM NE YAPMALIYIM?

Bu tamamıyla kabul edilebilir. Bunu kendiniz yapmak istemiyorsanız, Klipsch Forumlarına göz atın - hayranlarımız en yaratıcı kişilerden bazılarıdır ve size rehberlik edebilirler. Her iki durumda da, bir kez sorun giderildiğinde, çıtırtılı ses gitmelidir ve hoparlörlerinizin tadını çıkarabilirsiniz.